« "Nieuwe" blogsoftware | Main | Comments toevoegen aan je Thingamablog »

woensdag 03 augustus 2016

Cheap 'n cheerful, part II

In 2014 schreef ik al eens een stukje over online shoppen in China: Cheap 'n cheerful . Nu haal ik nog steeds af en toe nog wel iets uit China, en hieronder een kleine opsomming van vondsten uit het verre oosten.

Sloten voor je dakkoffer

Via marktplaats hadden we een grote dakkoffer op de kop getikt. Helaas was de vorige eigenaar de sleutels kwijtgeraakt, de koffer kon wel dicht maar niet veilig afgesloten worden.

Een rondje langs diverse Nederlandse winkels leverde als resultaat dat twee sloten bijna meer zouden gaan kosten (€ 30+) dan wat we voor de koffer hadden neergeteld. Reden die voor de hoge prijs gegeven werd was dat de sloten specifiek voor een bepaald merk zijn (Kamei pas t niet op Thule etc).

Dan toch eens zien wat china te bieden heeft. Via de zoekmachine van chinaprices.us kwam ik op de AliExpress-shop van LHX hardware. Zijn bieden onder andere diverse soorten sloten aan en met de maten van mijn bestaande sloten kon ik een vergelijkbaar exemplaar vinden voor nog geen 8 euro 't stuk. Neem er twee en tel er €0 verzendkosten bij en je bent voor de helft van de Nederlandse prijs klaar...

Slot

Opvouwbare drinkbeker

Bij trialrunnen is het niet gebruikelijk dat er bij de bevoorradingspunten plastic bekertjes worden uitgedeeld ('leave only footsteps'-principe), zoals dat bij wegraces veelal gebeurt. Wil je dus wat te drinken nemen, dan zal je zelf je beker mee moeten brengen. Ik was bezig een bestelling bij TinyDeal af te ronden (een USB sound card) toen ik nog snel even deze beker in mijn winkelmandje gooide. Voor nog geen €3 een leuke gadget die me vast een keer van pas komt "op de trails".....Vouwt op tot een platte schijf en eenmaal uitgeklapt kan je er een flinke slok water in gooien.

Opvouwbeker

Camelbak mondstuk

Over drinken tijdens het hardlopen gesproken: het mondstuk van mijn Decathlon waterzak begon te lekken. Erg fijn, een shirt doorweekt met Isostar....NOT. Tijd om die te vervangen. In Nederland betaal je al gauw €7 voor de simpelste uitvoering. In China echter kan je voor minder dan €2 een uitvoering kopen met anti-lek slot. De keus was dus snel gemaakt. Na aflevering mijn oude mondstuk gedemonteerd en de nieuwe erop. Heb nu al flink wat kilometers gelopen met dit nieuwe slot en het werkt als een trein.

(Ondertussen is de prijs naar iets boven de €2 gestegen, zie ik)

Bitevalve  

PPosted by Jeroen at 20:42.29
Edited on: woensdag 03 augustus 2016 20:44.31
Categories: Gadgets, Persoonlijk, Running