« Google Cardboard via TinyDeal | Main | Indoor training »

maandag 27 oktober 2014

Cheap 'n cheerful

In een ander bericht schrijf ik over de Google Cardboard VR bril, besteld bij Tinydeal in China. Tijdens het bestellen had ik nog wat klein spul in m'n boodschappenmandje gemikt. In het kort hieronder een beschijving van deze gadgets.

Axgio G-key Klick button for Smartphone (0,84 euro)

Stop dit stekkertje in de hoofdtelefoonuitgang van je Smartphone en je hebt er een hardwarematige snelkoppeling bij. Bovenop het stekkertje zit een knopje en door dit in te drukken wordt de ingestelde app gestart.

De KlicK werkt alleen als je de bijbehorende app installeert. Er zijn er meerderen te krijgen via de app store, maar alleen deze, die als losse apk geinstaleerd moet worden, is engelstalig.

In bovenstaand scherm zie je mijn instellingen: 1 keer klikken opent Tweedle (twitter-app), 2 keer start de camera en 3 keer opent WhatsApp. De Long Press instellingen zijn niet te gebruiken (invalid). De gadget werkt door het "misbruiken" van het signaal dat de originele Samsung koptelefoon naar de telefoon (in dit geval een SIII) stuurt als je op het knopje van de koptelefoon drukt. Als je dit knopje indrukt worden de voice commands van je telefoon geactiveerd. Deze functionaliteit kan je niet eenvoudig uitzetten, en daarom kan de KlicK deze niet gebruiken.

MP3 spelertje (1,80 euro)

Een MP3 speler van 4 bij 3,5 centimeter zonder intern geheugen, er moet een micro-sd kaartje in om muziek op te kunnen slaan. Lijkt uiterlijk verdacht veel op de iPod Shuffle.

Gekocht als goedkope vervanging mocht mijn Sansa Clip het onverhoopt begeven. Moet 'm nog even testen.

Infrarood afstandbediening voor camera (1,52)

Mijn Nikon D5200 is voorzien van een ir-ontvanger. Met behulp van deze gadget kan je je camera op afstand plaatjes laten schieten.

Op je camera stel je via het timer-menu in dat je de ir-remote wilt gebruiken. Vervolgens zet je je camera klaar, druk op de ir-remote en je foto wordt gemaakt.

Dit apparaatje wordt in Nederland verkocht voor prijzen rond de 25 euro. Belachelijk veel geld voor wat in feite niets meer is dan een ir-lampje en een drukknopje.

Conclusie

Voor 4 euro inclusief verzendkosten toch wat moois kunnen kopen. Vooral de IR remote is een koopje, als je kijkt wat men in Nederland durft te vragen.

De Klick button is een leuke gadget, ik gebruik 'm vooral om snel naar de camera te springen.

De MP3 speler moet ik nog even testen (geluidskwaliteit, accuduur) maar voor nog geen 2 euro zal er weinig te klagen zijn.

PPosted by Jeroen at 14:36.57
Categories: Gadgets